Izabran novi/stari predsjednik Hrvatskog Streljačkog Saveza

  • Autor objave:

U velikoj dvorani Poslovnog centra Almeria u Zagrebu, 23. lipnja 2020. godine održana je Redovna Izborna skupština Hrvatskog streljačkog saveza. Od 152 članice s pravom glasa, 124 prisutna delegata su, između dvije pristigle kandidature, odlučivala o tome tko će iduće četiri godine biti na čelu Hrvatskog streljačkog saveza. Hubert Kišpal uvjerljivo je s 81 glasom dobio povjerenje članova Skupštine za novi četverogodišnji mandat u odnosu na protukandidata (42 glasa).

Predsjednik je za najuže članove tima predložio 2 (dva) potpredsjednika kojima su također članovi Skupštine velikom većinom dali svoje povjerenje – Zoran Ćelić i Siniša Vitez. U Izvršni odbor Hrvatskog streljačkog saveza izabrani su većinom glasova sljedeći članovi: Davor Gmižić, Vjeran Horvat, Renato Kovačić, Davor Krušelj, Krešimir Kužina, Ivan Maraković, Moris Popović, Saša Sedmak, Stjepan Sviben, Ivica Vrkić, Vjekoslav Vučemilović i jedan predstavnik Komisije sportaša.

Članstvo je očito prepoznalo ono što je Hrvatski Streljački Savez pod Kišpalovim vodstvom odradio od 2016 godine. Naši strijelci ostvarili su niz zapaženih i svjetski vrijednih rezultata, a prigodu za nastupe na najvećim smotrama dobio je nikad veći broj strijelaca. Kišpal je za predsjedničkog kandidata predložen od Građanskog Streljačkog Društva Osijek 1784, čiji je član, a ovaj ugledni slavonsko-baranjski gospodarstvenik spreman je raditi sa svojim najbližim suradnicima, ali i svim ostalima na daljnjem razvoju hrvatskog streljaštva. Jedna od prvih akcija bit će modernizacija HSS-a te premijerni projekt sufinanciranja nabave oružja svim članicama u ukupnom iznosu od oko 42.000 eura.

U visoka tijela izabrano je još nekoliko predstavnika iz Istre. Tako su Moris Popović (SK Rovinj) i Ivica Vrkić (SD Centar Pula) – inače bivši reprezentativac i rekorder streljaštva – dobili povjerenje pri imenovanju dva od jedanaest članova Izvršnog odbora, dok je Vjekoslav Poropat (SK Augustin Vivoda Buzet) imenovan u strukovne komisije HSS-a. U Nadzorni odbor izabran je Ivica Krajcar (SD Centar Pula), u sud časti Ivica Ocelić i Vlado Rosanda (SK Časnika Pula).

Obraćanje Predsjednika prenosimo u cijelosti:
Poštovani članovi,
Prvenstveno se iskreno zahvaljujem na tako velikoj podršci koju ste iskazali meni i mom timu. Jako bih volio, da od danas, otvorimo jednu novu stanicu te da svi skupa postanemo jedna obitelj. Potrebno je da dajemo sve od sebe, uložimo sve naše umijeće i sposobnosti kako bi Hrvatski Streljački Savez funkcionirao na još višoj razini od dosadašnje. Stojimo Vam na raspolaganju, kako ja, tako i cijeli Izvršni odbor te cjelokupan ured. Otvoreni smo za sve sugestije, prijedloge i savjete oko budućeg djelovanja saveza. Naša iskrenost, marljivost, odlučnost, sposobnost rješavanja problema, pomoći će u ostvarivanju naše misije.
Kao što sam i obećao u svom programu, pojednostavit ćemo komunikaciju između mene, moga tima i članova putem e-pošte (e- pretinac) koji ćemo uskoro instalirati.
Sve naše dosadašnje nesuglasice i probleme koje smo imali treba ostaviti iza nas i krenuti naprijed u nove buduće pothvate. Naš dugogodišnji rad, profesionalnost, kreativnost, odgovornost te stalna želja za napretkom vrlo su važne kvalitete za naše buduće zajedničko djelovanje, a naša suradnja da bude jača i bolja.
Radujem se nastavku našeg zajedničkog rada i nadam se još boljim i većim uspjesima u hrvatskom streljaštvu.