Juniorka Natali Banko srebrna medalja na Europskom prvenstvu u Osijeku 2021

  • Autor objave:

Juniorska reprezentativka iz Poreča Natali Banko, članica SD Gord, Velika Gorica osvojila je srebrnu medalju u disciplini trap, mješoviti par, u kojoj je nastupila s Matejem Vukoićem iz Zagreba na upravo završenom Europskom prvenstvu Osijeku.

-Već smo bili odradili pojedinačna i ekipna natjecanja, i pomalo već razmišljali o odlasku kući nakon sedam dana u Osijeku. Ostalo je još natjecanje mješovitih parova u trapu. Tu je nastupilo 16 parova, vrlo jaka konkurencija, pa se medalji nismo previše nadali. Pucalo se tri serije od po 25 meta, ispričala je Banko u telefonskom razgovoru za Parentium – nezavisni portal Grada Poreča.

Koncentrirali su se na mete, a u toj je seriji postavila i osobni rekord (69/75). Tek su po završetku zadnje serije, kada su krenule čestitke, shvatili su ušli u finale s Talijanima. “U finalu se pucalo na 50 meta, Talijani su bili bolji, no srebrna medalja je tu. Presretna sam radi toga, puno sam trenirala i spremala se. Dojmovi se još nisu slegli, ovo mi je zadnja godina kao juniorki, pa radost ne može biti veća. Nadam se i budućim dobrim rezultatima u seniorskoj konkurenciji. Također se želim zahvaliti klubu GORD iz Velike Gorice, te trenerima i kolegama iz reprezentacije.”

Natali Banko članica je SD Gord iz Velike Gorice. Neko je vrijeme bila učenica Giovannija Cernogorza, olimpijskog pobjednika u disciplini trap u Londonu 2012. Za streljaštvo se zainteresirala uz oca, koji joj je kupio i prvu pušku. Nastupila je na Europskom prvenstvu u Italiji 2016. i na Svjetskom juniorskom kupu 2017., također u Italiji.

Europsko prvenstvo u streljaštvu (EPSO 2021) traje u Osijeku do 6. lipnja. Od otvaranja 23. svibnja okupilo je više od 2300 natjecatelja i službenih osoba iz 56 zemalja. Na pripremi terena za postavljanje infrastrukture bila je angažirana i Hrvatska vojska.
Prenosimo: https://www.parentium.com/mobile/default.asp?clanak=80888