Održan kamp sportskog streljaštva u Puli – Pola, 18., 19. i 20. studenog 2022.

  • Autor objave:

U organizaciji Streljačkog Saveza Istarske Županije u Puli je 18., 19. i 20. 11. 2022. održan kamp sportskog streljaštva, u svrhu promoviranja sportskog streljaštva među mladima na području Istarske županije. Domaćin je bio SD Centar Pula, voditelj Kampa bio je Goran Matošević, trener sportskog streljaštva, a sve uz pomoć ostalih sudionika u organizaciji i provođenju plana i programa. Odaziv je bio velik, ukupno 7 strijelaca, podijeljenih u dvije kategorije : početnici i napredni.

Kroz ova tri dana kampa cilj je bio usavršiti tehniku gađanja, te raznim zadatcima podići nivo iskustva i znanja naših strijelaca. Prvog dana kampa krenulo se sa kontrolnim gađanjima, kako bi se ustanovile početne točke, a u svrhu individualnog plana treninga za svakog strijelca posebno. Kroz naredna dva dana radile su se razne tehničke vježbe gađanja, a sve kako bi se posljednjeg dana kampa održalo finalno gađanje.

Svi strijelci pokazali su veliki napredak do zadnjeg dana kampa, te su svima uručene zlatne medalje za sudjelovanje na ovogodišnjem kampu. 
Iako su to možda prve medalje, sigurni smo da nisu posljednje, te zahvaljujući svom predanom radu i trudu, veselimo se vidjeti što budućnost nosi za naše najmlađe strijelce.

Kako prošle, tako i ove godine sva tri dana dobre atmosfere nije nedostajalo, a o tome najbolje govore osmjesi naših sudionika. Obzirom na dobre pokazatelje, velika je potreba za organizacijom kampa i sljedeće godine, a sve u svrhu napretka strijelaca, te da bi se povećao broj mladih registriranih strijelaca i zaljubljenika u ovaj sport.