Održan tečaj i ispit za osposobljavanje sudaca i trenera streljaštva u Istarskoj Županiji

PULA-POLA 17.06.2019. OSPOSOBLJAVANJE SUCA I TRENERA STRELJAŠTVA

U organizaciji Streljačkog Saveza Istarske Županije, u ponedjeljak 17.06.2019. godine, sa početkom u 17:00 sati u streljani SD “Centar” Pula, održano je predavanje za suce streljaštva disciplina puška i pištolj. Nakon 3-satnog predavanja svi suci su uspješno položili ispit i time produžili licencu, položili prvi puta ili za višu sudačku licencu HSS-a. Predavanje je vodio Goran Martinović, međunarodni sudac ISSF-A licence koji je osposobio 22 suca streljaštva iz Pule-Pola, Marčane, Medulina, Umaga i Buzeta.
Za suce članove, članica Streljačkog Saveza Istarske Županije, tečaj i polaganje za suce sufinancirano je od strane Saveza Sportova Istarske Županije.
Petar Plavčić održao je seminar za trenere streljaštva na razne teme među kojima je bila najinteresantnija; novosti zakona o oružju u odnosu na maloljetne natjecatelje sportskih udruga. Novim zakonom o oružju dobna granica za bavljenje streljaštvom pomaknuta je sa napunjenih 11 godina na 9 godina starosti djece.
Kako su se organizirana predavanja i tečajevi pokazali kao „pun pogodak“ i privukli 30 zainteresiranih najavljujemo da ćemo u skoroj budućnosti održati još sličnih osposobljavanja na temu streljaštva i sporta.

Zatvori izbornik