Održan tečaj i ispit za osposobljavanje sudaca i trenera streljaštva u Istarskoj Županiji

PULA-POLA 17.06.2019. OSPOSOBLJAVANJE SUCA I TRENERA STRELJAŠTVA

U organizaciji Streljačkog Saveza Istarske Županije, u ponedjeljak 17.06.2019. godine, sa početkom u 17:00 sati u streljani SD “Centar” Pula, održano je predavanje za suce streljaštva disciplina puška i pištolj. Nakon 3-satnog predavanja svi suci su uspješno položili ispit i time produžili licencu, položili prvi puta ili za višu sudačku licencu HSS-a. Predavanje je vodio Goran Martinović, međunarodni sudac ISSF-A licence koji je osposobio 22 suca streljaštva iz Pule-Pola, Marčane, Medulina, Umaga i Buzeta.
Za suce članove, članica Streljačkog Saveza Istarske Županije, tečaj i polaganje za suce sufinancirano je od strane Saveza Sportova Istarske Županije.
Nakon održanog tečaja za suce Emin Kugić je održao seminar za trenere streljaštva na razne teme među kojima je bila najinteresantnija; novosti zakona o oružju u odnosu na maloljetne natjecatelje sportskih udruga. Novim zakonom o oružju dobna granica za bavljenje streljaštvom pomaknuta je sa napunjenih 11 godina na 9 godina starosti djece.
Kako su se organizirana predavanja i tečajevi pokazali kao „pun pogodak“ i privukli 50 zainteresiranih najavljujemo da ćemo u skoroj budućnosti održati još sličnih osposobljavanja na temu streljaštva i sporta.

Close Menu