Održan tečaj i ispit za osposobljavanje sudaca streljaštva u Istarskoj Županiji

ROVINJ-ROVIGNO 26.01.2019. OSPOSOBLJAVANJE SUCA STRELJAŠTVA

U organizaciji Streljačkog Saveza Istarske Županije, u subotu 26.01.2019. godine, sa početkom u 15:00 sati u sali za sastanke Vatrogasne postaje Rovinj-Rovigno, održano je predavanje za suce streljaštva disciplina puška i pištolj. Nakon 3-satnog predavanja svi suci su uspješno položili ispit i time produžili licencu, položili prvi puta ili za višu sudačku licencu HSS-a. Predavanje je vodio Goran Martinović, međunarodni sudac ISSF-A licence koji je osposobio 22 suca streljaštva iz Rovinja-Rovigno, Pule-Pola, Marčane, Medulina, Rijeke i Siska.
Za suce članove, članica Streljačkog Saveza Istarske Županije, tečaj i polaganje za suce sufinancirano je od strane Saveza Sportova Istarske Županije.
Nakon održanog tečaja za suce Emin Kugić je održao seminar za trenere streljaštva u prostorijama Streljačkog Kluba Rovinj-Rovigno na razne teme među kojima je bila najinteresantnija; novosti zakona o oružju u odnosu na maloljetne natjecatelje sportskih udruga. Novim zakonom o oružju dobna granica za bavljenje streljaštvom pomaknuta je sa napunjenih 11 godina na 9 godina starosti djece.
Kako su se organizirana predavanja i tečajevi pokazali kao „pun pogodak“ i privukli 50 zainteresiranih najavljujemo da ćemo u skoroj budućnosti održati još sličnih osposobljavanja na temu streljaštva i sporta.

Zatvori izbornik