Prvenstvo Hrvatske leteće mete trap Osijek Cernogoraz drugi

  • Autor objave:

Prvenstvo Hrvatske – sportsko streljaštvo u disciplini letećih meta koje se održalo u Osijeku prošlog vikenda dokazuje još jednom kvalitetu natjecanja na razini Olimpijskih Igara, jer su na postolju mjesta zauzeli Olimpijski prvaci od kojih su prva dvojica bili zlatni olimpijci.

U kvalifikacijama najbolji je bio Anton Glasnović sa 123/125, nakon njega Marko Germin sa 122/125, treći Josip Glasnović sa 121/125 a četvrti naš olimpijac iz Novigrada Giovanni Cernogoraz sa 119/125 pogođenih glinenih golubova. Finale je još izborio Francesco Ravalico sa 117/125 ekipni kolega Giovannija Cernogoraza iz Streljačkog Društva Gusar Novigrad.

Na prvenstvu Hrvatske sudjelovala su 63 strijelca, Giovanni Cernogoraz izborio je drugo mjesto u pojedinačnom poretku, koji je u finalu imao dva promašaja. Francesco Ravalico izborio je peto mjesto u državnom poretku.
Ekipno strijelci SD “Gusar” iz Novigrada osvojili su drugo mjesto (Cernogoraz, Ravalico i Bačić) a, od istarskih streljačkih klubova predstavnike su još imale ekipe SK “Eustahije” iz Divšići-Marčana koji su osvojili peto mjesto i SK “Lovac” iz Rovinja sa osvojenim šestim mjestom od ukupno 12 klubova.

Prvenstvom Hrvatske u disciplini trap svake godine završavala se sezona natjecanja sportskog streljaštva na državnoj razini, no ove godine to nije slučaj. Zbog suspenzije natjecanja, koja su trebala biti održana na proljeće, sukladno preporukama Javnog Zdravstva, ove natjecateljske sezone održati će se u rujnu i početkom listopada kada će ujedno i krenuti nova natjecateljska sezona 2020./2021. Stoga, za strijelce nema predaha sve do sljedećeg ljeta.